ГоловнаСуспільствоЖиття

Загороднюк заявив, що призивати 18-річних в армію будуть тільки за їх письмовою згодою

Це ж стосується і 19-річних юнаків.

Загороднюк заявив, що призивати 18-річних в армію будуть тільки за їх письмовою згодою
Фото: dyvys.in

Міністерство оборони України розіслало в обласні державні адміністрації листи з рекомендаціями щодо призовних кампаній у 2020 році. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк. Він підкреслив, що призивати 18-ти і 19-річних юнаків будуть за їхньою згодою.

"Якщо призовники цієї вікової категорії матимуть бажання пройти військову службу у такому віці, їх приймуть у ЗСУ та інші військові формування. Це відбуватиметься виключно за їх письмовою згодою", - повідомив міністр.

Загороднюк зазначив, що надання відстрочки для призову хлопців 18-ти і 19-ти роки передбачено законом "Про військовий обов'язок і військову службу".

Нагадаємо, 16 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про військовий призов у 2020 році. Призову підлягатимуть юнаки та чоловіки у віці 18-27 років, а не 20-27 років, як було п'ять попередніх років.

Він проходитиме у шість місяців: у квітні-червні і жовтні-грудні. Пізніше Андрій Загороднюк повідомив, що весняний призов ще пройде за старими правилами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram