ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ВООЗ відмовилася визнавати спалах коронавірусу початком пандемії

Поки що це епідемія з "множинними осередками".

ВООЗ відмовилася визнавати спалах коронавірусу початком пандемії
Фото: EPA/UPG

Поширення коронавірусу 2019-nCoV поки що не сягнуло рівня початку пандемії. Про це повідомила глава підрозділу з пандемічних та епідемічних хвороб Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Сильвія Бріан, пише "РБК-Україна".

Зараз рівень захворюваності є епідемією з "множинними осередками".

"Поки що у нас не пандемія, ми перебуваємо на стадії епідемії коронавірусу з множинними осередками і намагаємося погасити кожен", - заявила Бріан.

Згідно з визначенням Короткої медичної енциклопедії, пандемія - це надзвичайно інтенсивне поширення заразної хвороби з ураженням значної частини населення на території низки країн і навіть континентів за порівняно короткий відрізок часу.

Епідемія - поширення заразної хвороби, що значно перевищує рівень захворюваності, що зазвичай реєструється в певній місцевості.

Нагадаємо, що в спеціальному адміністративному районі Китаю Гонконзі зафіксували першу смерть від коронавірусу. Йдеться про 39-річного чоловіка, який 21 січня відправився на швидкісному поїзді в Ухань і повернувся в Гонконг через два дні.

Це вже другий смертельний випадок за межами материкового Китаю. Перший стався на Філіппінах 1 лютого - там помер 44-річний чоловік, який також побував в Ухані.

Крім того, перший випадок зараження коронавірусом зафіксували в Бельгії. Раніше пацієнта евакуювали з м. Ухань. Він добре себе почував, а симптоми захворювання у нього не проявлялися, але зараження визначили аналізи.

В Україну 5 лютого мають доставити тест-системи для діагностики китайського коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram