ГоловнаСуспільствоПодії

Рябошапка заявив, що Україна не бачить належної реакції Ірану в справі про катастрофу літака МАУ

Українська сторона надіслала безліч запитів, але поки що не отримала відповіді.

Рябошапка заявив, що Україна не бачить належної реакції Ірану в справі про катастрофу літака МАУ
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що Україна наразі не бачить належної реакції від Ірану в розслідуванні катастрофи літака МАУ під Тегераном. Про це він повідомив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Також ще не вирішено питання створення міжнародної слідчої групи.

"Ми працюємо з нашими міжнародними партнерами. Кілька разів зверталися із запитом про міжнародно-правову допомогу до іранського уряду. Також я звертався до генерального прокурора Ірану. Ми надсилали запит на інформацію, необхідну для розслідування, просили про допити деяких людей, про отримання певних матеріальних доказів, у тому числі уламків літака. Але відповіді на всі ці запити ще не отримали", - повідомив він.

За словами Рябошапки, міжнародна група розслідування може бути створена найближчим часом, упродовж декількох тижнів.

"Якщо не буде результату щодо створення міжнародної групи, це означає, що ми будемо працювати в режимі запитів про міжнародно-правову допомогу, що суттєво збільшує час, необхідний для отримання інформації", - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, також Рябошапка повідомив, що українська сторона продовжує наполягати на тому, щоб розшифровка бортових самописців збитого під Тегераном українського літака МАУ відбувалася на території України. Країна готова залучити експертів з Ірану, Франції та Канади до процесу розшифровки.

18 січня Іран підтвердив, що "чорні скриньки" з авіалайнера МАУ буде відправлено в Україну до кінця січня. Цю заяву розповсюдило іранське інформагентство Tasnim.

Проте 19 січня іранська влада передумала передавати Україні бортові самописці збитого літака і заявила, що намагається розшифрувати "чорні скриньки" в Ірані.

23 січня стало відомо, що Іран прийме рішення з приводу "чорних скриньок" літака МАУ за результатами візиту делегації в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram