ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Від коронавірусу не допоможуть захисні маски, БАД і цибуля - Супрун

Щоб зробити себе менш вразливим, потрібно часто мити руки з милом, уникати контакту з хворими і збалансовано харчуватися.

Від коронавірусу не допоможуть захисні маски, БАД і цибуля - Супрун
Фото: EPA/UPG

Захиститися від коронавірусу, як і від грипу і застуди, неможливо за допомогою захисних масок, БАД, імуномодуляторів, цибулі та гомеопатії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила колишня голова МОЗ України Уляна Супрун.

Також не допоможуть оксолінова мазь і вакцини, які нібито запобігають коронавірусу, тому що їх наразі не існує.

Щоб зробити себе менш уразливим до захворювань, колишня голова Міністерства охорони здоров'я порадила дотримуватися таких рекомендацій: мити руки, збалансовано харчуватися, пити достатньо рідини, перевітрювати і зволожувати приміщення, займатися спортом і достатньо спати.

Також Супрун спростувала інформацію, що уханський коронавірус може передаватися через фрукти або посилки з Китаю.

"На фруктах кілька діб можуть бути віріони, але якщо вони туди потрапили разом з фекаліями хворих людей чи тварин-носіїв. У кожнім разі це середовище не підходить для тривалого виживання вірусу під час транспортування фруктів", - пояснила вона.

Також Супрун перерахувала факти, які зараз відомі про вірус 2019-nCoV.

    "Він передається від людини до людини;

    щоб захиститися, потрібно часто і ретельно мити руки водою і милом, не торкатися брудними руками очей, носа або рота, уникати тісного контакту з хворими;

    за симптомами схожий на гостре респіраторне захворювання - переважно це лихоманка, кашель, ускладнене дихання;

"Якщо відчуваєте, що захворіли, залишайтеся вдома, уникайте тісного контакту з іншими людьми, чхайте і кашляйте в згин ліктя і прикривайте рот і ніс серветками, мийте після цього руки з милом, перевітрюйте приміщення і дезінфікуйте поверхні. Повідомте про свої симптоми сімейного лікаря", - порадила вона.

Нагадаємо, за останніми даними, кількість хворих на 2019-nCoV становить 5 тис. 974 людини, кількість  летальних випадків - 132, із них 125 випадків припадає на провінцію Хубей, яка є епіцентром поширення хвороби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram