ГоловнаСуспільствоПодії

Колишній "міністр" бойовиків "ДНР" здався СБУ

Він надав докладні свідчення про конкретні факти причетності РФ до процесу окупації.

Колишній "міністр" бойовиків "ДНР" здався СБУ
Фото: Укринформ

Під час спецоперації СБУ вивела на підконтрольну українській владі територію колишнього "міністра вугільної промисловості" терористичної організації "ДНР". Про це повідомив пресцентр СБУ.

Встановлено, що раніше чоловік регулярно відвідував засідання "уряду ДНР" і брав активну участь у формуванні внутрішньої політики "профільного міністерства".

Зокрема, він здійснював регулювання діяльності підприємств вугільнодобувної промисловості та розподіл енергетичних ресурсів на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Після відсторонення від цієї посади зловмисник почав у "ДНР" власний бізнес, намагався дистанціюватися від роботи в "уряді" та розмірковував над поверненням на підконтрольну українській владі територію.

Завдяки розробленій спецоперації СБУ чоловік повернувся в мирні райони України.

Відразу після цього він офіційно оформив відповідну заяву СБУ, в якому повідомив про свою участь у незаконних "органах влади" окупантів. Чоловік також надав докладні свідчення про конкретні факти безпосередньої причетності РФ до процесу окупації окремих районів Донецької області.

Чоловік також підтвердив причетність держслужбовців РФ, які перебувають на окупованих територіях Донецької області в ролі "радників", для організації схем із розкрадання бюджетних коштів РФ, виділених для функціонування об'єктів вугільно-промислового комплексу псевдореспубліки.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи) КК України, проводяться слідчі дії. Також проводиться перевірка можливої причетності фігуранта до скоєння злочинів під час перебування на "керівних посадах ДНР".

Нагадаємо, раніше в Донецькій області затримали двох мешканок Лиману, які зливали інформацію терористам "ДНР". Жінки пройшли інструктаж у Донецьку, який відвідували нібито в особистих справах, де куратори відпрацьовували з ними канали зв'язку, завдання, узгоджували умовний "сленг" для передачі бойовикам даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram