ГоловнаСуспільствоЖиття

Чотири медіагрупи закодували свої телеканали на супутнику

Замість відео з опівночі на екрані з'явилися плашки, що повідомляють про кодування або про помилку.

Чотири медіагрупи закодували свої телеканали на супутнику
Фото: edaily.com

Медіахолдинги "1+1 media", StarLightMedia, Inter Media Group і "Медіа Група Україна" закодували свої 23 телеканали, які вели мовлення з супутника.

Так, з опівночі 29 січня на супутнику закодовано такі 23 канали: Inter Media Group: "Інтер", НТН, К1, К2, "Мега", "Піксель", Zoom, "Enter-фільм"; "1+1 Media": "1+1", "2+2", ТЕТ, "Плюс плюс", УНІАН ТБ, "Бігуді"; "Медіа Група Україна": "Україна", НЛО ТБ, "Індіго ТБ"; StarlightMedia: ICTV, СТБ, "Новий канал", М1, М2, "Оце".

Момент кодування зафіксував і виклав в YouTube медіаексперт Олександр Глущенко.

Замість відео телеканалів на екрані з'явилися плашки, що повідомляють про кодування, або просто повідомлення тюнера про помилку.

Фото: Скріншот відео

Фото: Скріншот відео

Нагадаємо, кодування супутникового сигналу було заплановано на 20 січня, але медіагрупи прийняли рішення про перенесення кодування на 28 число, пояснивши це неготовністю населення і великим попитом на придбання необхідного провайдерського обладнання.

З 4 листопада минулого року медіахолдинги практикували короткочасні маятникові відключення супутникового сигналу.

В Україні працюють два великі супутникові оператори - Viasat і Xtra TV. Щоб мати можливість користуватися послугами цих компаній, абоненти "відкритого супутника" повинні встановити провайдерський приймач і щомісяця сплачувати абонплату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram