ГоловнаСуспільствоПодії

Певні особи не хочуть екстрадиції підозрюваного в убивстві Гандзюк Левіна, - Офіс генпрокурора

За спрощеною процедурою екстрадиція може зайняти 30-40 днів, якщо її оскаржать - то довше.

Певні особи не хочуть екстрадиції підозрюваного в убивстві Гандзюк Левіна, - Офіс генпрокурора
Алексей Левин
Фото: стопкадр видео

Заступник генерального прокурора Віктор Трепак заявив, що певні особи не хочуть екстрадиції в Україну Олексія Левіна (Москаленка), підозрюваного в організації нападу на антикорупційну активістку Катерину Гандзюк. Про це Трепак повідомив агентству "Українські новини".

За його інформацією, ці самі особи вже забезпечили Левіна необхідним захистом.

"Люди, які не хочуть приїзду Левіна, вже включилися в цей процес і забезпечили його і адвокатами, і всім необхідним. Вони не хочуть, щоб його екстрадували", - зазначив Трепак.

При цьому він не назвав прізвищ тих, хто має намір перешкодити екстрадиції Левіна.

Також Трепак повідомив, що якщо Левін погодиться на спрощену процедуру видачі, то екстрадиція може зайняти 30-40 днів, якщо ж відмовиться від такої процедури і буде оскаржувати, то час, який знадобиться на екстрадицію, складно спрогнозувати.

На цей момент заступнику генпрокурора невідомо, чи звертався Левін до болгарської влади з проханням про політичний притулок.

Нагадаємо, 24 січня в Болгарії затримали Олексія Левіна, якого розшукував Інтерпол. Левін переховувався у квартирі в Бургасі, де проживав з громадянкою України. 27 січня його заарештували на 40 діб.

Антикорупційну активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада дівчина померла в лікарні. Того ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження про напад на активістку на статтю "Закінчене вбивство".

За звинуваченням у нападі на Гандзюк уже засуджено Сергія Торбіна, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Микиту Грабчука.

Підозрюваними в замовленні й організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін. Їх провадження припинили через оголошення Левіна в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram