ГоловнаСуспільствоЖиття

Заяву заступника голови ДБР про те, що він не був адвокатом Януковича, спростували документами

Це підтвердив і прокурор, який представляв сторону обвинувачення у справі Януковича.

Заяву заступника голови ДБР про те, що він не був адвокатом Януковича, спростували документами
Фото: ГБР

Перший заступник голови ДБР Олександр Бабіков захищав інтереси президента-втікача Віктора Януковича в суді. Відповідну інформацію підтвердив порталу hromadske прокурор Офісу генпрокурора Яніс Сімонов, який представляв сторону обвинувачення у справі Януковича, а також ексгенпрокурор Юрій Луценко на фейсбуці.

За словами Сімонова, Бабіков представляв інтереси Януковича на кількох засіданнях, зокрема на тих, де адвокати клопотали про відвід судді.

"Я з ним брав участь у засіданнях у справі Януковича. Це, зокрема, було засідання (де розглядали) дозвіл на здійснення заочного досудового розслідування подій 18-20 лютого 2014", - повідомив Сімонов.

У той самий час ексгенпрокурор Юрій Луценко опублікував кілька фотографій документів, які підтверджують інформацію, що Бабіков безпосередньо був пов'язаний із захистом Януковича.

Фото: LlutsenkoYuriФБ
Фото: LlutsenkoYuriФБ
Фото: LlutsenkoYuriФБ
Фото: LlutsenkoYuriФБ

"Гірше від адвоката Януковича на посаді першого заступника ДБР може бути тільки брехливий чиновник ДБР, який стверджує, що він не захищав Януковича", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, 20 січня на сайті ДБР опублікували імена заступників голови відомства Ірини Венедіктової. Її першим заступником у ДБР став Олександр Бабіков, який був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича.

Сьогодні, 28 січня, Бабіков заявив, що не представляв інтересів Януковича, а як співробітник адвокатського об'єднання Aver Lex лише підписував технічні документи.

Крім того, журналісти bihus.info з'ясували, що Олександр Соколов, який також виграв конкурс на посаду заступника директора ДБР, пов'язаний з його головою Іриною Венедіктовою через свою дружину Ганну Соколову.

Венедіктова офіційно була радницею підприємства, від якого отримувала дохід Соколова. Журналісти припустили, що конкурс на заступників голови ДБР було проведено так, що його переможцями стали визначені особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram