ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Посольство України в Китаї офіційно закликало громадян покинути країну

Посольство стежить за розвитком епідеміологічної ситуації.

Посольство України в Китаї офіційно закликало громадян покинути країну
Фото: EPA/UPG

Посольство України в Китаї рекомендує українцям залишити країну через спалах коронавірусу 2019-nCoV. Про це сказано у фейсбуці посольства.

"У зв'язку зі стрімким поширенням у Китаї захворювання, спричиненого новим типом коронавірусу (2019-nCoV), ПУ в КНР наполегливо рекомендує українським громадянам, які перебувають на території Китаю, виїхати з цієї країни в разі наявності такої можливості", - сказано в повідомленні.

Посольство стежить за розвитком епідеміологічної ситуації та підтримує контакти з органами Китаю.

Опрацьовуються всі варіанти надання допомоги співгромадянам, які перебувають у провінції Хубей, стосовно населених пунктів якої застосовано карантинні обмеження.

"Серед іншого вивчається і можливість їх евакуації, якщо таке рішення буде прийнято керівництвом нашої держави", - підкреслює посольство.

Нагадаємо, 28 січня на нараді РНБО доручила Мінфіну передбачити додаткові витрати на забезпечення лікарень необхідними ліками й обладнанням у разі виявлення в Україні китайського коронавірусу. 

Крім того, українська авіакомпанія SkyUp з лютого призупинить рейси в Китай, а туроператор JoinUp поверне своїх туристів з китайського острова Хайнань 29 січня і 1 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram