ГоловнаСуспільствоПодії

Водій автобуса "Луцьк-Київ" не вимкнув російський серіал і висадив волонтерок, які їхали з похорону загиблого в ООС бійця

Дівчата поверталися з похорону загиблого на Донбасі бійця.

Водій автобуса "Луцьк-Київ" не вимкнув російський серіал і висадив волонтерок, які їхали з похорону загиблого в ООС бійця
Фото: facebook.com/yaryna.chornohuz

Двоє дівчат, які їхали з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі Миколи Сорочука, були змушені посеред траси вийти з автобуса через незгоду водія і пасажирів вимкнути російський серіал.

Про це повідомила волонтерка, медик Ярина Чорногуз.

"Коли я підійшла і чемно попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася із зони бойових дій, з лютого їду туди знову і мені огидно всю ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився. Ми почали наполягати, Настя ввімкнула камеру на телефоні, після чого водій почав вибивати телефон у неї з рук. Водій зажадав, щоб ми дізналися думку більшості автобуса", - написала Ярина.

За словами дівчини, вона обернулася і пояснила все людям. Запитала, чи принципово їм дивитися російське кіно, запропонувала його вимкнути. Але на Ярину і її подругу накинулася якась жінка, яка їхала з Італії і якій "байдуже, якою мовою, що ми вбивці, їздимо на війну, вона нас туди не посилала". Решта пасажирів в автобусі промовчали.

"Пам'ять, що я повертаюся з похорону свого хлопця - бійця, загиблого, захищаючи їх можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима", - додала волонтерка.

"Нас двох, волонтерку аеророзвідки і госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, щоб далі спокійно дивитися російське кіно", - підкреслила вона.

Після публікації в соцмережі компанія-перевізник Winew і Bus Trans перепросила за поведінку співробітників фірми і заявила, що "шокована вчинком водіїв".

"По-перше, адміністрація видає на кожен автобус флешки з українськими стрічками, тому нам зараз не зрозуміло, як російськомовний фільм з'явився на екрані автобуса. По-друге, що найбільше вразило нас, - це реакція водіїв, які відмовилися вимкнути його на прохання відомої волонтерки. Наша позиція однозначна: такі ситуації ганебні і не повинні повторюватися в майбутньому", - заявили у фірмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram