ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

РНБО доручила Мінфіну забезпечити витрати на ліки й обладнання в разі виявлення коронавірусу

Планують випускати щоденний інформаційний бюлетень про ситуацію з поширенням у світі та в Україні.

РНБО доручила Мінфіну забезпечити витрати на ліки й обладнання в разі виявлення коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Оперативна група Ради національної безпеки і оборони доручила Міністерству фінансів забезпечити додаткові витрати на постачання у лікувальні заклади необхідних медичних препаратів та обладнання в разі виявлення на території України китайського коронавірусу, який виявили в місті Ухань.

Про це повідомила пресслужба РНБО. 

Сьогодні, 27 січня, за дорученням президента Володимира Зеленського відбулася нарада оперативної групи з питань моніторингу та аналізу ситуації щодо поширення коронавірусу 2019 n-CoV у світі, оцінки загроз національній безпеці України, стану організації протиепідемічного захисту населення України, зокрема громадян і працівників дипломатичних місій України, які перебувають на території Китаю.

Секретар РНБО Олексій Данілов відзначив першочерговість виконання завдання щодо посиленого контролю за ситуацією в частині ймовірності поширення коронавірусу і злагодженої роботи всіх органів влади з організації відповідних заходів.

За його словами, пріоритетними є організація повного обліку українських громадян, які перебувають на території КНР, збору інформації про них і встановлення контактів.

Міністерству охорони здоров'я було доручено реалізувати системне широке інформування громадськості про ситуацію з розповсюдження коронавірусу шляхом надання відповідної інформації про ознаки вірусу, заходи для його запобігання та лікування.

МОЗ спільно з Центром громадського здоров'я доручено посилити спроможності колцентру для надання та отримання оперативної інформації громадянам.

Крім того, планують випускати щоденний інформаційний бюлетень про ситуацію з поширенням коронавірусу в світі та в Україні.

Посольству України в КНР доручили поширити рекомендації для українських громадян, щоб ті покинули територію Китаю, а МЗС - рекомендувати українським громадянам утримуватися від відвідування Китаю найближчим часом.

Нагадаємо, в Україні на цей момент не зафіксовано випадків зараження коронавірусом, однак Міністерство охорони здоров'я підготувало порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, і лабораторій.

Сьогодні також повідомляли, що кількість хворих на китайський коронавірус nCoV на ранок 27 січня становила близько 2800 осіб. Кількість жертв - 81 особа. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram