ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція встановила двох бойовиків "Самооборони" Криму, які в 2014 році взяли в полон французького журналіста

Вирішується питання про оголошення їх у розшук.

Поліція встановила двох бойовиків "Самооборони" Криму, які в 2014 році взяли в полон французького журналіста
Фото: npu.gov.ua

Поліція Криму оголосила двом колишнім бойовикам незаконного збройного формування "Самооборона Криму" про підозру у викраденні та незаконному затриманні оператора французького телеканалу "Canal+" Девіда Жофрійо в 2014 році.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

13 березня 2014 року декілька іноземних журналістів і знімальна група кримськотатарського телеканалу АТР перебували в Сімферополі на території військової частини, що межує зі складом паливно-мастильних матеріалів. У цей момент з боку складу почулася стрілянина, після чого бойовики "Самооборони" протаранили паркан частини.

Рятуючись, журналістам довелося перелазити через паркан і перекидати апаратуру, але їхнього французького колегу схопили за ногу.

Звільнити з полону журналіста вдалося завдяки впливу міжнародної асоціації журналістів. Бойовики "Самооборони Криму" погодилися звільнити оператора в обмін на відзнятий матеріал - він віддав їм флешку.

Фото: npu.gov.ua

Поліцейські встановили осіб, які організували викрадення та незаконно утримували іноземця. Як з'ясувалося, один з підозрюваних був командиром роти бойовиків, інший - його заступником. Обидва активно брали участь у захопленні півострова Росією. Вони керували діями бойовиків під час захоплення адміністративної будівлі Верховної Ради Криму і розгону громадян, у результаті чого загинули дві людини. Також вони блокували і захоплювали будівлю управління однієї з військових частин.

За "зразкову службу" бойовики отримали медалі від представників окупаційної влади.

Також з'ясувалося, що чоловіки активно брали участь в окупації території Луганської області в складі терористичної організації "ЛНР".

Фото: npu.gov.ua

Обом заочно оголосили підозри за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Вирішується питання про оголошення їх у розшук.

Нагадаємо, раніше прокуратура встановила особи 900 сепаратистів із "Самооборони Криму". 74 оголосили про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram