ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні проводять позапланові перевірки протипожежної безпеки

Перевіряють школи, дитсадки, ліцеї, гуртожитки.

В Україні проводять позапланові перевірки протипожежної безпеки
Фото: Пресс-служба ГосЧС

Державна служба з надзвичайних ситуацій проводить позапланові перевірки протипожежної безпеки закладів з масовим перебуванням людей, зокрема шкіл, дитсадків, ліцеїв та гуртожитків. Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Перевірки проводять у кожній області.

"Основну увагу приділяють стану шляхів евакуації, систем пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу. Також перевіряють наявність і справність первинних засобів для гасіння пожеж, комплектацію пожежних щитів і забезпечення будівель протипожежним водопостачанням", - йдеться в повідомленні.

У неділю, 26 січня, рятувальники Кіровоградської області перевіряють професійний аграрний ліцей у Гайвороні, а також школи у Світловодську.

У ДержНС звітують, що в Луганській області, станом на 24 січня, перевірили 259 об'єктів, на яких виявили 5067 порушень. Через це до адміністративної відповідальності притягнули 248 посадових осіб, подали до адміністративного суду 45 позовів та підготували 71 позовну заяву.

У Житомирській області, станом на 24 січня, перевірили 770 об'єктів із запланованих 1430.

У Миколаївській області, за словами рятувальників, численні порушення зафіксували в гуртожитках.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, в результаті якого загинули 16 осіб. Урядова комісія назвала загоряння побутового електроприладу основною причиною пожежі. Повідомлялося, що в коледжі була порушена пожежна безпека. Студенти закладу розповідали, що під час пожежі жодних попереджувальних сигналів не було, всі евакуювалися самостійно. Будівлю п'ять років не перевіряли на пожежну безпеку.

За фактом недбалості, виявленої співробітниками ДержНС, які повинні були перевіряти дотримання правил пожежної безпеки в будівлі коледжу, відкрили кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram