ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В аеропорту "Бориспіль" будуть міряти температуру пасажирам з Китаю

У МОЗ вважають, шо це знизить ризик занесення збудника хвороби в Україну.

В аеропорту "Бориспіль" будуть міряти температуру пасажирам з Китаю
Фото: EPA/UPG

З 26 січня в аеропорту "Бориспіль" почнуть міряти температуру пасажирами на прямих авіарейсах з Китаю. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

У суботу Всесвітня організація охорони здоров'я оновила рекомендації щодо скринінгів на пунктах в'їзду в країни, в яких ще не було зафіксовано передавання нового коронавірусу.

"Попередній досвід ВООЗ показав, що введення скринінгу температури тіла для виявлення потенційних підозрілих випадків коронавірусу вимагало значних інвестицій і не було достатньо ефективним. Однак під час спалаху коронавірусу 2019-nCoV більшість випадків хвороби в аеропортах було виявлено саме завдяки температурному скринінгу. Такий метод значно знижує ризик занесення збудника хвороби в країну", - йдеться в повідомленні.

Також для мінімізації ризику інфікування коронавірусом ВООЗ рекомендує звичайні методи профілактики ГРВІ.

Такі заходи вже впроваджували в аеропорту "Бориспіль" раніше. Зокрема, у 2009 році температуру міряли всім приїжджим для виявлення "свинячого грипу". Під час епідемії наприкінці 2009 року від грипу в Україні померло понад 900 людей.

Нагадаємо, кількість хворих на новий китайський коронавірус 2019-nCoV станом на 25 січня досягла 1400 осіб. Щонайменше 38 випадків уханьского вірусу зафіксовано в інших країнах і регіонах, зокрема в Австралії, Гонконгу, Таїланді, Сінгапурі, США, Тайвані, Макао, Малайзії, Непалі, Японії, В'єтнамі, Південній Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram