ГоловнаСуспільствоПодії

Людина, яка збила літак МАУ, перебуває у в'язниці, - МЗС Ірану

Подробиці не повідомляють.

Людина, яка збила літак МАУ, перебуває у в'язниці, - МЗС Ірану
Фото: EPA/UPG

Глава Міністерства закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф повідомив, що винний у катастрофі літака МАУ поблизу Тегерана станом на сьогодні перебуває у в'язниці. Про це він розповів в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel, повідомляє іранське агентство Isna.

Заріфа запитали, чому Іран визнав, що збив лайнер МАУ тільки через три дні після катастрофи.

"Це була складна ситуація у складний час. Іншим потрібно було набагато більше часу. Майже 32 роки тому США збили іранський пасажирський літак. На сьогодні вони ще не попросили офіційного вибачення. Американський офіцер, що відповідав за його збивання, навіть отримав медаль. Тим часом іранець, який збив український літак, зараз у в'язниці", - відповів глава іранського МЗС.

Нагадаємо, літак рейсу Тегеран-Київ авіакомпанії "МАУ" розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб з семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпус вартових Ісламської революції.

23 січня стало відомо, що Іран прийме рішення щодо "чорних скриньок" літака МАУ за результатами візиту делегації в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram