ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі ООС розповіли про нові точки розведення сил

Для другого етапу розведення Україна пропонує КПВВ "Гнутове", залізничний міст у Станиці Луганській та Новоселівку Другу.

У штабі ООС розповіли про нові точки розведення сил
Заместитель командующего Операцией объединенных сил Богдан Бондарь.
Фото: Радио Свобода

Українська сторона в Тристоронній контактній групі у Мінську пропонує для другого етапу розведення сил і засобів на Донбасі три точки: контрольний пункт в'їзду та виїзду "Гнутове", залізничний міст у Станиці Луганській та Новоселівку Другу (в районі Авдіївки).

Про це Радіо Свобода розповів заступник командувача Операцією об'єднаних сил Богдан Бондар.

"Ці ділянки обирали з урахуванням завдань, які були визначені нормандським форматом, щоб вони давали додаткові гуманітарні можливості для місцевого населення. Можливості додаткових розгортань і роботи КПВВ, а також з варіантом в районі залізничного моста в районі Станиці Луганської - це можливість надалі відновлювати залізничне сполучення. Зокрема для перевезення як пасажирів, так і різних гуманітарних вантажів", - розповів Бондар.

За його словами, на ділянках, запропонованих Україною, немає цивільного населення, яке могло б після розведення сил опинитися в так званій "сірій зоні".

"Все це відбуватиметься або на дорожніх коридорах, або з урахуванням того, щоб населені пункти, вулиці не потрапляли на ділянки розведення", - зазначив Бондар.

Раніше повідомлялося, що на переговорах у Мінську розглядають дев'ять можливих точок розведення. На пропозицію України бойовики відповіли своїми.

16 січня прессекретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що українська сторона на засіданні ТКГ у Мінську висловилася за проведення повторної верифікації відведення важких озброєнь і місць їх зберігання місією ОБСЄ і пропонує провести розведення сил і засобів на додаткових трьох ділянках.

Наприкінці 2019 року відбулося розведення сил біля Золотого Луганської області та в районі Петрівського та Богданівки в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram