ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві так і не наступила метеорологічна зима

У цей день 1919 року вдень на вулиці було -5,4°С.

У Києві так і не наступила метеорологічна зима
Фото: Укринформ

У Києві ще досі не наступила метеорологічна зима. Про це повідомив сайт Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

"У цьому році День Соборності, враховуючи глобальне потепління, значно тепліший, тому що метеорологічна зима в Київ ще не прийшла. Любителі зимової риболовлі тільки мріють про льодостави на Дніпрі", - сказано в повідомленні.

В обсерваторії навели архівні дані метеорологічних спостережень за 22 січня 1919 року, коли мінімальна температура була -6,4°С.

"Згідно зі спостереженнями метеорологічної обсерваторії університету святого Володимира, була типово зимова погода. Зокрема, середньодобова температура повітря в цей день становила -5,4°С. Мінімальна температура під ранок опустилася до -6,4°С, трохи тепліше було опівдні, коли максимальна температура підвищилася до -4,2°С. ... За даними спостережень гідрологічної станції на Дніпрі був суцільний льодостав", - відзначили в обсерваторії.

Нагадаємо, 2019 рік у столиці став найтеплішим за 139 років.

Наприкінці грудня також повідомляли, що через теплу погоду в грудні на річці Турунчук в Одеській області жаби досі не впали в зимову сплячку. У цей період амфібії зазвичай залягають у глибокі ями на річці і впадають в анабіоз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram