ГоловнаСуспільствоЖиття

Нардеп Кива влаштував бійку в київському ресторані (оновлено)

Генпрокурор порушив справу проти нардепа.

Нардеп Кива влаштував бійку в київському ресторані (оновлено)
Фото: facebook.com/kivailya

У центрі Києва, на Хрещатику, в середу, 22 січня, в ресторані відбулася бійка за участю народного депутата фракції "Опозиційна платформа - За життя" Іллі Киви.

Пресслужба поліції Києва повідомила, що депутат звернувся із заявою про отримання тілесних ушкоджень.

"За попередньою інформацією, в ресторані між заявником і його знайомим стався словесний конфлікт, в результаті якого виникла короткочасна бійка. Нардепу надано медичну допомогу без госпіталізації. Правоохоронці проводять заходи для встановлення місцезнаходження іншого учасника інциденту, який з місця події поїхав автомобілем", - сказано в повідомленні.

У фейсбуці Кива заявив, що його нібито спровокували на бійку.

"Чоловік, який напав на мене в ресторані «Мокко», поводився неадекватно і вигукував нецензурні слова. Я підвівся і підійшов до нього, нахилився з метою попросити поводитися пристойно, і він здійснив удар. Цим поведінці і вчинку передували погрози в мережі, і в особистому листуванні, і публічно", - написав Кива.

На відео з камер спостереження, однак, видно, що Кива не нахилявся, а намагався вдарити.

Михайло Майман, з яким побився Кива, описує інцидент так: "О 12 годині дня був у кафе Mocco. З друзями сиділи, нікого не чіпали. Позаду мене сидів Ілля Кива, який, коли побачив мене, попросив зупинитися в грубій формі. Він підійшов до мене, вдарив головою в ніс і сказав, що відріже голову і заганяє міліцією. Я не стримався, відштовхнув його від себе".

Він додав, що знає Киву ще з війни на Донбасі і вважає його таким, що не відповідає званню народного депутата.

"На фоні війни виліз у нашій державі і всім погрожує, що буде відрізати голови, - таких людей не повинно бути у Верховній Раді", - сказав Майман.

Оновлення. Генеральний прокурор Руслан Рябошапка порушив провадження за фактом завдання тілесних ушкоджень громадянину народним депутатом України за заявою потерпілого.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Відповідні дані занесено до єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

У відомстві нагадали, що відповідно до законодавства відкрити провадження щодо народного депутата України може тільки генеральний прокурор.

Нагадаємо, 2013 року Киву визнали винуватим у хабарництві, але не ув'язнили, йому присудили штраф, оскільки він мав довідки з Полтавської психіатричної лікарні про інвалідність 2-ї групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram