ГоловнаСуспільствоЖиття

Радник прем'єра Голик: у Музеї АТО в Дніпрі відкриється 3D-екскурсія

Тепер будь-яка людина в Україні й у світі зможе відвідати його.

Радник прем'єра Голик: у Музеї АТО в Дніпрі відкриється 3D-екскурсія
Фото: пресс-служба

На третю річницю відкриття Музею Громадянського Подвигу (Музею АТО) у Дніпрі буде презентована екскурсія у форматі 3D. Тепер будь-яка людина в Україні й у світі зможе відвідати його. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник прем'єр-міністра Юрій Голик.

«Багато речей для музею робилися безкоштовно, на волонтерських засадах, людьми, яким не все одно. Так і це відео було зроблено фотографом Дмитром Малишевим, який чотири роки тому зробив перший 3D фототур по музею. За тридцять хвилин неможливо розповісти все про такий масштабний комплекс. Обов'язково приїдьте в Дніпро і відвідайте Музей АТО», - зазначив Голик.

Перший в Україні Музей Громадянського Подвигу (Музею АТО) в Дніпрі відчинив свої двері 23 січня 2017 року. Ініціаторами створення музею стали самі учасники АТО і волонтери. Величезна команда створила унікальний музейний комплекс, який складається з чотирьох зон окремого емоційного сприйняття, вуличної експозиції, присвяченої дорогам війни, якими пройшли українці, а також основного виставкового залу, де зібрано історії і про військових, і про волонтерів, переселенців, медиків, капеланів, журналістів.

«У Музеї також є Зал Світлої Пам'яті Героїв Дніпропетровщини, які поклали життя за мирне небо над Україною, і панорамний кінотеатр з унікальним фільмом у форматі 360 градусів. Фільм «Dnipro - outpost of Ukraine» за півгодини на емоційному і інформаційному рівнях розкриває всі аспекти жахливої російсько-української війни, яка почалася 2014 року і триває досі», - заявив радник прем'єр-міністра.

Як зазначив Голик, фільм викликав значний резонанс, Музей швидко став протокольним місцем, тому на численні прохання іноземних делегацій було створено англійську версію. Панорамний фільм у форматі 360 градусів зроблено переважно з документальної хроніки, і його подивилися вже понад 250 тис. людей.

«За три роки музей відвідало майже чотириста тисяч осіб, проведено понад чотири тисячі екскурсій. Цей музей - унікальний центр патріотичного виховання молоді, майданчик соціального діалогу та частина нашої пам'яті - пам'яті про Героїв України, які відстояли нашу Незалежність», - підкреслив радник прем'єра.

Як повідомлялося, Юрій Голик описав історію створення та становлення Музею Громадянського Подвигу у Дніпрі у своїй книзі «Безкінечність не для слабаків», у якій йдеться про успішний досвід проведення реформ у Дніпропетровській області у 2015-2019 роках командою колишнього губернатора Валентина Резніченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram