ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області розслідують неналежне будівництво житла для військових

Підрядники завищили вартість та обсяги робіт під час будівництва казарм і спорткомплексу для військовослужбовців.

В Одеській області розслідують неналежне будівництво житла для військових
Казарма в Черноморском
Фото: dumskaya.net

В Одеській області слідчі поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури розслідують неналежне будівництво об'єктів для військових у двох населених пунктах. 

Ідеться про завищення вартості й обсягів робіт підрядниками на будівництві п'яти казарм поліпшеного типу в військовому містечку в смт Чорноморське, що в Одеській області. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки), повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора України.

Також розслідується завищення вартості та обсягів робіт підрядниками під час будівництва фізкультурно-оздоровчого центру в військовому містечку Дачне-2, що розташоване в с. Дачне Одеської області. Провадження відкрито за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом службових зловживань) і ч. 2. ст. 366 (службове підроблення, що призвело до тяжких наслідків). 

"У зазначених кримінальних провадженнях проводиться комплекс слідчих і процесуальних дій, отримані висновки судових експертиз, у тому числі і будівельно-технічних, які встановили порушення під час будівництва об'єктів в особливо великих розмірах. Тривають слідчі дослідження в рамках експертиз, предметом яких є підтвердження завданих державі збитків", - додали в прокуратурі.

Відзначають, що інформація про неякісне будівництво казарм була оприлюднена місцевим одеським виданням "Думская". Журналісти встановили, що будівництво велося з порушеннями, через що на стінах житла для військових утворився грибок. Окрім цього, в будівлях немає каналізації.

Нагадаємо, 7 січня у фургоні на території недобудованого гуртожитку для військових у смт Чорноморське сталася пожежа. Загинули троє будівельників, які там перебували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram