ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі на хабарі затримали поліцейського оперативника

Правоохоронець вимагав 50 тис. гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності.

У Дніпрі слідчі ДБР затримали оперуповноваженого поліцейського за вимагання хабара в розмірі 50 тис. гривень. Про це повідомив пресцентр ДБР.

Фото: dbr.gov.ua

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав у громадянина гроші за непритягнення його до кримінальної відповідальності, пов'язаної зі збутом наркотиків, які були знайдені під час обшуку.

Фото: dbr.gov.ua
Фото: dbr.gov.ua

У разі сплати всієї суми "винагороди" поліцейський обіцяв замінити вміст пакетів з наркотичними речовинами на цукрову пудру і повідомив, що планує передати неправомірну вигоду керівництву Дніпровського відділу поліції.

Оперуповноваженого затримали під час одержання неправомірної вигоди. Зараз тривають першочергові слідчі дії.

За цим фактом ДБР порушило справу за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою) Кримінального кодексу України.

У разі доведення провини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Харкові затримали прокурора під час отримання $3500 хабара. Прокурор вимагав та отримав його за власну позицію в судових дебатах щодо призначення громадянину покарання, пов'язаного з позбавленням волі за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram