ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанка з російським паспортом і контактами в ФСБ намагалася влаштуватися на роботу в Міноборони

Співробітники СБУ провели з жінкою бесіду і попередили про відповідальність за держзраду.

Кримчанка з російським паспортом і контактами в ФСБ намагалася влаштуватися на роботу в Міноборони
Фото: Минобороны

Військова контррозвідка Служби безпеки запобігла працевлаштуванню на відповідальну посаду в Міністерство оборони кримчанки з російським громадянством і зв'язками зі спецслужбами країни-агресора.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Оперативники встановили, що до окупації Криму Росією жінка проживала за кордоном. Після подій 2014 року вона повернулася на півострів, де отримала російський паспорт нібито для оформлення нерухомості.

Незабаром вона переїхала до Києва, але залишатися на материковій частині жінка не поспішала - вона не мала ні постійного місця роботи, ні джерела доходів. Вона часто виїжджала в Росію і в окупований Крим, де зафіксовані її контакти з представниками російських спецслужб.

Фото: ssu.gov.ua

"Після однієї такої подорожі жінка раптово вирішила працевлаштуватися в Міністерство оборони України. Вона претендувала на одну з керівних посад у підрозділі департаменту держзакупівель відомства. Ця ділянка роботи передбачає доступ до секретної інформації в оборонній сфері та пряму комунікацію з чиновниками країн-членів НАТО", - повідомили в СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Відзначають, що жінка встигла пройти декілька відбіркових етапів для остаточного працевлаштування, але під час перевірки з'ясувалося, що вона "забула" вказати, що має російське громадянство і контактує з ФСБ.

Співробітники СБУ провели з жінкою бесіду і попередили про кримінальну відповідальність за держзраду.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила завербованого спецслужбами РФ військовослужбовця-контрактника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram