ГоловнаСуспільствоЖиття

Мін'юст планує почати розпродаж в'язниць, - Малюська

Міністр також зазначив, що в Лук'янівському СІЗО в Києві не вистачає спальних місць.

Мін'юст планує почати розпродаж в'язниць, - Малюська
Фото: Макс Требухов

Міністерство юстиції планує почати розпродаж в'язниць з надходженням частини отриманого доходу не в загальний бюджет держави, а безпосередньо в міністерство.

Про це заявив голова Мін'юсту Денис Малюська в ефірі програми "Сніданок з 1+1", передає УНН.

"З огляду на те, що в нас більше в'язниць, аніж нам зараз потрібно, ми цілком можемо почати розпродаж цих будівель. Якщо ми домовимося про механізм, щоб ці кошти не йшли в загальний фонд бюджету, а якимось чином акумулювалися, щоб частину бодай можна було б витратити на поліпшення інфраструктури", - сказав міністр.

Малюська також зазначив, що в Лук'янівському СІЗО в Києві в деяких камерах не вистачає спальних місць, проте, на його думку, це СІЗО не є найгіршим в Україні.

"Лук'янівське СІЗО, воно не гірше за інші у країні, скажімо так. Є гірші ситуації, принаймні з тими фото, що я показував. Там хоч не такий ризик, що стіни впадуть. А існують СІЗО, де стан будівель набагато гірший. А історія про те, що вони сплять по черзі: просто є камери, де перебувають 20 осіб, 15,16 ... тобто, якщо зайти, то складно стає зрозуміти, скільки там місць. Це не якісь окремі ліжка, це дошки, щось на зразок стелажів. І люди там сплять. На мій погляд, у деяких випадках у камерах не вистачає місць", - зазначив Малюська.

Нагадаємо, раніше Мін'юст анонсував закриття в'язниць і створення приватних СІЗО.

У грудні 2016 року Міністерство юстиції повідомляло, що віддасть у приватні руки будівлю Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві та Львівського СІЗО. Натомість майбутні власники цих будинків повинні побудувати нові слідчі ізолятори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram