ГоловнаСуспільствоЖиття

Офіс генпрокурора відкрив 14 справ за свідченнями звільнених полонених

Українці повідомили про жорстоке поводження, тортури і застосування фізичного насильства з боку бойовиків "ЛДНР".

Офіс генпрокурора відкрив 14 справ за свідченнями звільнених полонених
Фото: 5.ua

Офіс генерального прокурора зареєстрував 14 кримінальних проваджень за свідченнями звільнених полонених.

Про це повідомляють на сайті відомства.

"Прокурори Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора за результатами допитів полонених, звільнених 29 грудня 2019 року, зареєстрували 14 кримінальних проваджень про порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що у своїх свідченнях звільнені українці повідомили про жорстоке поводження з цивільним населенням, тортури, застосування фізичного насильства з боку бойовиків "ЛДНР".

"Обставини злочинів і винних осіб встановлюватимуть у межах об'єднаного кримінального провадження за фактами ведення агресивної війни проти України представниками влади Російської Федерації, посадовими особами ЗС РФ, членами незаконних збройних організацій «ДНР» і «ЛНР», вчинення ними жорстокого поводження з цивільним населенням і військовополоненими", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що вже встановлено 160 місць несвободи на тимчасово окупованій території Донбасу.

Нагадаємо, 29 грудня 2019 року відбувся великий обмін утримуваними особами між Україною та контрольованими Росією донецькими і луганськими бойовиками. На підконтрольну територію повернулися 76 громадян. Своєю чергою на тимчасово окуповані території доставили 127 осіб, 14 відмовилися повертатися до бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram