ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА радить киянам тимчасово відмовитися від поїздок на автомобілях через смог

Чиновники вважають це "найкращим шляхом для зниження забруднення повітря".

КМДА радить киянам тимчасово відмовитися від поїздок на автомобілях через смог
Фото: Макс Требухов

Київська державна міська адміністрація закликала мешканців Києва за можливості відмовитися від поїздок на автомобілях для зниження забруднення повітря в місті, про це йдеться на сайті відомства. 

У КМДА заявили, що "найкращим шляхом для зниження забруднення повітря є мінімізація використання приватного транспорту, а натомість - використання громадського транспорту, особливо в години пік".

Зазначається, що Центральна геофізична обсерваторія ім. Б. Срезневського 16 січня 2020 року зафіксувала перевищення середньодобових концентрацій речовин діоксиду азоту та діоксиду сірки в місцях скупчення автомобільного транспорту (пл. Бессарабська, пл. Деміївська, бульвар Лесі Українки).

"За прогнозами Укргідрометцентру, погодні умови сприяють накопиченню шкідливих частинок. Все зміниться після випадання опадів, посилення вітру і зниження температури", - заявили в КМДА, додавши, що киянам варто уникати прогулянок біля автомобільних магістралей, проводити вологе прибирання і збільшити кількість споживання води.

У відомстві зазначили, що в 2020 році будуть побудовані перші чотири пости моніторингу атмосферного повітря на лівому березі Києва, також почнеться будівництво системи хімічного очищення на сміттєспалювальному заводі "Енергія".

Нагадаємо, наприкінці жовтня у Києві були сильні тумани, активісти тоді заявляли, що місто накрило сильним смогом, а показники якості повітря були вкрай низькими. Незважаючи на це, київська влада спростовувала аномальне забруднення повітря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram