ГоловнаСуспільствоВійна

За 2019-й і початок 2020-го в зоні ООС загинули 132 українських військових - Офіс генпрокурора

Поранено понад 700 військовослужбовців.

За 2019-й і початок 2020-го в зоні ООС загинули 132 українських військових - Офіс генпрокурора

У 2019-му - на початку 2020-го в результаті атак з боку незаконних збройних формувань на території Донецької області загинув 101 український військовий, 519 були поранені. У Луганській області за цей період загинув 31 військовий, поранення отримали 197.

Такі дані надали в пресслужбі Офісу генпрокурора України. Зазначають, що ОГП контролює розслідування і судовий розгляд з приводу кожного факту загибелі військових у зоні ООС від обстрілів "ДНР" і "ЛНР".

"Під процесуальним керівництвом Червоноармійської місцевої прокуратури слідчі Нацполіції почали розслідування за фактом обстрілу бойовиками "ДНР" 15 січня 2020 року промислової зони Авдіївки, в результаті чого загинув військовий ЗСУ", - повідомили в Офісі генпрокурора.

Також розслідується вбивство снайпером українського військового, яке відбулося 16 січня в с. Новозванівка Луганської області. Снайперський обстріл вівся в напрямку з окупованого с. Калинове.

Нагадаємо, загиблим 15 січня в зоні ООС є старший солдат 92-ї омбр ім. кошового отамана Івана Сірка Олексій Кучкін. Його вбив снайпер пострілом в обличчя.

16 січня, коли противник убив ще одного захисника, вогонь відкривали дев'ять разів протягом доби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram