ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну повернулися троє експертів МАУ, які розслідували катастрофу в Ірані

Після прильоту експерти відразу попрямували вшанувати пам'ять загиблих.

В Україну повернулися троє експертів МАУ, які розслідували катастрофу в Ірані
Фото: EPA/UPG

В Україну повернулися троє співробітників авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", які брали участь у розслідуванні катастрофи Boeing в Ірані. Про це у фейсбуці повідомив президент компанії Євген Дихне.

"Сьогодні вранці в аеропорту "Бориспіль" зустріли колег, які брали участь у розслідуванні трагедії PS 752 в Ірані. Для якихось розмов не було сил, і ситуація особливо не сприяє. Міцні обійми та рукостискання були значно красномовніші", - зазначив Дихне.

За його словами, після прильоту Андрій Василенко, Владислав Петренко та Андрій Фомічов відразу пішли на перший поверх терміналу D, щоб вшанувати пам'ять загиблих.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії МАУ розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб з семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпусу вартових Ісламської революції.

10 січня Вадим Пристайко заявляв, що Україна отримала доступ до "чорних скриньок" літака МАУ, який зазнав аварії, проте їх так і не передали Україні.

Іран повинен був відправити в Україну "чорні скриньки" до 15 січня включно, однак, за заявами заступника генпрокурора Віктора Трепака, не зробив цього. Без бортових самописців встановити всі причини трагедії літака МАУ буде неможливо.

Сьогодні, 17 січня, Пристайко повідомив, що доступ до "чорних скриньок" збитого літака МАУ спершу отримає спільна група експертів з Канади, України та Ірану, після чого самописці передадуть Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram