ГоловнаСуспільствоПодії

У Черкаській області затримали зловмисників, які намагалися викрасти місцевого бізнесмена

Вони знали, що в потерпілого з собою була велика сума грошей.

Поліція Черкаської області затримала двох зловмисників, які намагалися викрасти місцевого бізнесмена під виглядом купівлі його автомобіля. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції. 

"У поліцію Черкаської звернувся місцевий житель і повідомив, що його намагалися викрасти двоє невідомих чоловіків. Зловмисники побили його, погрожуючи зброєю, наділи наручники і його ж автомобілем намагалися вивезти за межі міста. По дорозі потерпілому вдалося вискочити з машини і втекти", - сказано в повідомленні.

Після повідомлення потерпілого на території області ввели оперативний план "Сирена". За пів години поліцейські встановили місце перебування автомобіля потерпілого, проте зловмисників не було.

На місці, де залишили автомобіль, поліцейські виявили речові докази і сліди, які допомогли встановити особу нападника.

Ним виявився житель Київської області. Наступного дня його затримали на території Черкас. Спільником зловмисника виявився його рідний брат, якого затримали в Київській області.

Під час обшуків підозрюваних у них виявили балаклаву, форму співробітників поліції, пластикові хомути, якими планували пов'язувати потерпілого, шприци з невідомою речовиною і стартові пакети від сім-карт, з яких телефонували потерпілому.

Затримані також вказали, де заховали пістолет з патронами, яким погрожували чоловікові.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Як встановили поліцейські, зловмисники володіли інформацією про те, що в потерпілого була з собою велика сума грошей. З метою їх заволодіння вони і напали на місцевого бізнесмена.

На цей момент обидвох нападників затримано. Поліцейські встановлюють інших учасників групи, які можуть бути причетні до цього злочину, і перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Зловмисникам інкримінують ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством).

Нагадаємо, у вересні 2019 року поліція Черкаської області затримала зловмисника, який разом зі спільником скоїв розбійний напад на будинок місцевого підприємця.

Одного зловмисника затримали в лісосмузі за чотири кілометри від пограбованого будинку. Ним виявився раніше судимий за аналогічні злочини житель Уманського району. У нього виявили пакет з грошима. Другому вдалося втекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram