ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній Центральний гастроном на Хрещатику може перетворитися на дев'ятиповерхівку (документ)

Раніше КМДА відмовила в реставрації, яка передбачала залишити "рідну" висотність будівлі.

Колишній Центральний гастроном на Хрещатику може перетворитися на дев'ятиповерхівку (документ)
Центральный гастроном в 2006 году
Фото: mik-kiev.livejournal.com/

Будівля Центрального гастроному на вул. Хрещатик, 40/1, яка згоріла в червні 2017 року, може перетворитися на дев'ятиповерховий будинок. Про це повідомив портал "Хмарочос".

Департамент містобудування та архітектури Київської адміністрації також оприлюднив скан-копії містобудівних умов і обмежень, видані восени. Серед них є і документ, виданий для проєктування реконструкції будівлі Центрального гастроному.

Згідно з документом, висота частини будівлі колишнього Центрального гастроному на розі вул. Хрещатик і Богдана Хмельницького, яка підлягає реконструкції - 27 метрів (це приблизна висота дев'ятиповерхового будинку).

Фото: hmarochos

Ресурс також зазначив, що восени 2019 року КМДА відмовила в реставрації цього будинку. Той проєкт реставрації передбачав збереження триповерхової висотності будинку, мінімальне втручання в архітектуру. Планувалося, що в будівлі повинен бути торговий комплекс.

"Хмарочос" нагадав, що в історичній будівлі на вул. Хрещатик, 40/1 жив художник Михайло Врубель, автор розпису в Кирилівській церкві та Володимирському соборі, а також гетьман Павло Скоропадський. Будинок був частиною вцілілого після Другої світової кварталу на Хрещатику. За радянських часів тут був "Центральний гастроном", який закрили на початку 2000-х років. До пожежі 2017 року будинок тривалий час стояв завішений банерною тканиною.

Фото: hmarochos

Раніше повідомляли, що в центрі Києва під виглядом реконструкції будівлі "Київпроєкту" хочуть збудувати багатоповерхівку висотою 100 метрів.

Під виглядом реконструкції хочуть побудувати "багатофункціональний комплекс", що включає дві житлові секції на 304 квартири. Спроєктована висота комплексу - 100 метрів (орієнтовно - 33 поверхи), хоча, відповідно до Генплану, на цій ділянці допустимі будинки не вище, ніж 4-11 поверхів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram