ГоловнаСуспільствоЖиття

За колишню начальницю одеської податкової внесли 900 тис. гривень застави

Чеботарьову зобов'язали носити електронний браслет стеження.

За колишню начальницю одеської податкової внесли 900 тис. гривень застави
Наталья Чеботарева
Фото: dumskaya.net

Колишня в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталя Чеботарьова, підозрювана в дачі 25 тис. доларів хабара прокуророві, вийшла на волю після внесення 904 тис. гривень застави.

Про це повідомляє "Думская".

Зазначають, що гроші внесли відразу ж після того, як суд обрав підозрюваній запобіжний захід, і її навіть не переводили в слідчий ізолятор.

На чиновницю поклали додаткові зобов'язання: прибувати на першу вимогу слідчого, прокурора або слідчого судді,не відлучатися з місця проживання без дозволу, повідомляти про зміну місця роботи і проживання, здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, Чеботарьову підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 ст. 369 КК (давання хабара посадовій особі). За даними слідства, вона намагалася підкупити голову управління нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності облпрокуратури Михайла Сербіна. Податківець запропонувала платити йому $25 тис. доларів щомісяця. З вдячності за це прокурор мав не перешкоджати корупційній діяльності співробітників податкової.

16 січня Вищий антикорупційний суд заарештував її із заставою 904 тис. гривень.

Разом із Чеботарьовою до відповідальності притягують її першого заступника Володимира Мосійчука.

Наразі все керівництво облуправління податкової служби відсторонено. Обов'язки начальника тимчасово виконує Володимир Астрейко, який у 2015-2019 роках очолював обласне управління Державної фіскальної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram