ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд арештував 247 млн гривень оточення Януковича в Міжнародному інвестиційному банку

За клопотанням прокурора Офісу 13 січня слідчий суддя наклав арешт на ці кошти.

Суд арештував 247 млн гривень оточення Януковича в Міжнародному інвестиційному банку
Фото: 1fin.biz

Суд арештував 247 млн гривень оточення експрезидента-втікача Віктора Януковича, які належать Всеукраїнському банку розвитку і перебували на рахунках в Міжнародному інвестиційному банку. Кошти передано Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Про це повідомив пресцентр Офісу генпрокурора.

За клопотанням прокурора Офісу 13 січня слідчий суддя наклав арешт на ці кошти.

16 січня суд прийняв рішення про передачу цих коштів в управління АРМА і зобов'язав Міжнародний інвестиційний банк перерахувати кошти на рахунки АРМА.

Зазначені кошти були арештовані в кримінальному провадженні про легалізацію незаконних доходів від фінансових операцій оточення Януковича.

Також вивчається питання законності перебування коштів Всеукраїнського банку розвитку на рахунках Міжнародного інвестиційного банку і встановлюються причетні до цього рішення особи.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський районний суд Києва заочно засудив колишнього президента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі.

Судді визнали доведеною провину Януковича у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни і відхилили звинувачення в сепаратизмі. Оболонський суд ухвалив, що обвинувачення не змогло довести факт того, що Янукович був проінформований про мету російської влади захопити Крим.

За держзраду Янукович отримав 13 років, за пособництво у веденні агресивної війни - 12 років.

Януковичу інкримінували те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він вчинив державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram