ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд арештував рахунки "Київметробуду" у справі про розтрату коштів під час будівництва метро на Виноградар

Прокуратура клопоче про передачу цих коштів в Агентство розшуку і менеджменту активів.

Суд арештував рахунки "Київметробуду" у справі про розтрату коштів під час будівництва метро на Виноградар
Фото: КП "Київський метрополітен"

Печерський районний суд Києва наклав арешт на банківські рахунки компанії "Київметробуд" у справі про розтрату коштів під час будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар. Про це сказано в пресслужбі Офісу генпрокурора.

16 січня за клопотанням Офісу суду наклав арешт на кошти на банківських рахунках "Київметробуд" і його відокремлених підрозділів.

Це зроблено в рамках кримінального провадження для запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами посадовими особами "Київметробуду" і підконтрольних інших підприємств під час будівництва ділянки метро на Виноградар.

Далі Офіс генпрокурора звернеться в суд із клопотанням про передачу цих коштів Агентству розшуку і менеджменту активів (АРМА) з можливістю виплат на будівництво метрополітену під контролем держави.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року "Київметробуд" виграв аукціон на будівництво метро на Виноградар у Києві, оскільки компанія запропонувала ціну за виконання робіт на 12 млн грн нижчу за очікувану вартість.

16 січня в "Київметробуді" повідомили, що терміни завершення будівельних робіт з прокладання метро на Виноградар перенесено на рік. Головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін заявляв, що підприємство катастрофічно відстає від графіка.

18 грудня повідомляли, що акціонери ПАТ "Київметробуд", яке є генпідрядником з будівництва метро на Виноградар, вирішили достроково припинити повноваження наглядової ради компанії і обрати його новий склад через низькі темпи будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram