ГоловнаСуспільствоЖиття

Будівництво метро на Виноградар "катастрофічно" відстає від графіка

Відкриття гілки метро на Виноградар відкладається на рік.

Будівництво метро на Виноградар "катастрофічно" відстає від графіка
Фото: КП "Київський метрополітен"

Терміни завершення будівельних робіт з продовження Сирецько-Печерської гілки столичного метро відклали на рік. Про це повідомив голова наглядової ради "Київметробуду" Олег Токарев, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зірвано терміни на рік. На рік переноситься запуск", - сказав він.

Головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін повідомив, що не впевнений, що будівництво буде завершено згідно із запланованими термінами, оскільки відставання вже становить щонайменше 7-8 місяців.

За словами Шатайкіна, зараз роботи ведуться не в повному обсязі. "Відколи Олександра Метелицю фактично усунули від вирішення проблем, почалися систематичні невиконання графіка. Ми були усунені від процесу закупівлі техніки. Закуплена техніка нині не працює в повному обсязі, з тими швидкостями, які були нами закладені. Ми катастрофічно відстаємо від графіка", - додав Шатайкін.

Нагадаємо, 18 грудня повідомляли, що акціонери ПАТ "Київметробуд", які є генпідрядником будівництва метро на Виноградар, вирішили достроково припинити повноваження наглядової ради компанії й обрати її новий склад через низькі темпи будівництва.

20 грудня в Києві пройшов протест працівників "Київметробуду" проти зміни складу наглядової ради і правління компанії із заявами про рейдерське захоплення підприємства.

У листопаді 2018 року "Київметробуд" виграв аукціон на будівництво метро на Виноградар у Києві, оскільки компанія запропонувала за виконання робіт на 12 млн грн нижчу від очікуваної вартості ціну.

У листопаді цього року повідомляли про будівництво першого тунелю (вентиляційного ходу) між станціями "Мостицька" і "Проспект Правди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram