ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС бойовики обстріляли захисників Травневого з гранатометів і кулеметів

За попередню добу вони відкривали вогонь 11 разів.

У зоні ООС бойовики обстріляли захисників Травневого з гранатометів і кулеметів
Фото: facebook.com/pressjfo.news

З початку доби 16 січня в зоні бойових дій на Донбасі російські окупаційні війська обстріляли захисників Травневого з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат з українського боку немає, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

За попередню добу супротивник порушував режим тиші 11 разів, у тому числі використовуючи заборонені мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 152 мм, міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, безпілотні літальні апарати, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Крім цього, була снайперська активність. Загинув один український військовий.

"Неподалік н.п. Піски - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; поблизу Василівки - з великокаліберного кулемета; двічі поряд з н.п. Павлопіль - з БПЛА супротивник скинув шість гранатометних снарядів ВОГ-17 калібру 30 мм; неподалік Авдіївки - зі снайперської гвинтівки; поряд з н.п. Широкине - зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета й іншої стрілецької зброї; поряд з Невельським - з великокаліберного кулемета", - повідомили в Міноборони.

Крім цього, окупанти випустили дві міни з міномета калібру 82 мм поряд зі Світлодарськом, двічі вели обстріл біля Оріхового - шість снарядів з артилерії калібру 152 мм, 27 мін з міномета 120 мм. Неподалік Новотошківського обстріл вели з автоматичних станкових гранатометів, випущено 14 мін з міномета калібру 120 мм.

Нагадаємо, за добу 14 січня російсько-окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті було поранено двох українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram