ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна просить Іран надати "чорні скриньки" збитого літака МАУ

"Українська сторона вживає всіх заходів для збереження доказів у розслідуванні обставин авіакатастрофи".

Україна просить Іран надати "чорні скриньки" збитого літака МАУ
Фото: EPA/UPG

Офіс генерального прокурора і Служба безпеки України звернулися до компетентних органів Ісламської Республіки Іран із запитом про передачу українським правоохоронцям бортових самописців літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який збили іранські військові.

Про це повідомляють на сайті Офісу генпрокурора.

"Українська сторона вживає всіх заходів для забезпечення належного розшифрування бортових самописців і збереження доказів у розслідуванні обставин авіакатастрофи", - йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора нагадали, що раніше було прийнято рішення про зміну кваліфікації кримінального правопорушення, за яким відкрито провадження.

"Слідство триватиме за статтями КК, що передбачають відповідальність за умисне вбивство двох і більше людей і знищення літака. Здійснення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню СБУ", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії МАУ розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб з семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, сприйнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпусу вартових Ісламської революції.

10 січня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна отримала доступ до "чорних скриньок" літака МАУ, який зазнав катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram