ГоловнаСуспільствоПодії

Колишньому директору "Спецжитлофонду" оголосили підозру

За версією слідства, його дії завдали збитків майже на 6 млн грн.

Колишньому директору "Спецжитлофонду" оголосили підозру
Киев, Подвысоцкого 4В
Фото: realt.ua

Колишньому директору київського комунального підприємства "Спецжитлофонд" оголосили підозру у зловживанні службовим становищем.

За даними слідства, його дії завдали шкоди громаді Києва в розмірі 5,9 млн гривень. Про це повідомили в пресслужбі НАБУ

"Як встановило слідство, колишній керівник комунального підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, продав у 2015 році майнові права на 20 квартир у новобудові на Печерську, замовником якої був "Спецжитлофонд", за суттєво зниженими цінами. В результаті цього громада Києва недоотримала 5,9 млн гривень, що встановлено судово-економічними експертизами", - уточнили в Бюро.

Розслідування цих фактів ведеться з березня 2018 року. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному. У НАБУ не назвали імені підозрюваного ексдиректора, однак "Спецжитлофондом" з 2 січня 2015-го по 9 березня 2016 року керував Костянтин Федотов. З 22 березня 2016 року він обіймав посаду директора Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА, але був звільнений у жовтні 2019 року за рішенням Віталія Кличка. Звільнення пояснили дисциплінарним проступком.

У забудовника "Спецжитлофонду" в Печерському районі був один проєкт - на вулиці Підвисоцького, 4-в, неподалік від станції метро "Дружби народів".

Нагадаємо, Костянтина Федотова називали креатурою мільярдера Леоніда Юрушева. Останньому належить ТОВ "БФ Завод" і компанія "Ярославів Вал", в яких раніше Федотов обіймав керівні посади. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram