ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівниця Одеської податкової попалася на спробі підкупити прокурора

Усе керівництво ДПС в Одеській області відсторонено від виконання обов'язків.

Керівниця Одеської податкової попалася на спробі підкупити прокурора
Фото: ssu.gov.ua

В.о. начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області попалася на пропозиції і дачі 25 тис. доларів США хабара керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури.

13 січня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП і за сприяння Офісу генерального прокурора повідомили чиновниці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України, інформує пресслужба НАБУ.

Слідство встановило, що глава регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячний хабар у 25 тис. дол. У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, що пов'язана з отриманням хабарів від підприємців, і не притягувати податківців до відповідальності, в т. ч. кримінальної.

Слідство задокументувало факт хабара, який, з огляду на твердження самих підозрюваних, мав стати першим траншем у подальшій "взаємодії" з посадовою особою регіональної прокуратури.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Слідство встановлює інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Голова Державної податкової служби Сергій Верланов відсторонив від виконання обов'язків керівництво ДПС в Одеській області.

Про це Верланов написав у фейсбуці.

"Почуте і побачене неприпустиме. Будь-які прояви корупції та зловживань у рядах податкової будуть викорінені", - прокоментував Верланов оприлюднене НАБУ відео.

Голова ДПС заявив про наступні кроки:

"1. Усуваю все керівництво ДПС в Одеській області від виконання обов'язків і ініціюю внутрішнє службове розслідування щодо зазначених фактів.

2. Розпочинаю повномасштабну перевірку керівного складу центрального апарату ДПС і територіальних органів ДПС на предмет корупції та неправомірних дій щодо підприємців.

3. Гарантую НАБУ та іншим правоохоронним органам повну співпрацю і буду вдячний за інформацію, яка дозволить ДПС очистити свої ряди від нечесних і корумпованих співробітників".

Нагадаємо, в грудні минулого року повідомляли, що в.о. мера Затоки підозрюють у вимаганні 87 тисяч доларів хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram