ГоловнаСуспільствоЖиття

SkyUp змінює правила перевезення пасажирів і багажу з 16 січня

Зміни стосуватимуться багажних тарифів, правил перевезень ручної поклажі, дітей і тварин.

SkyUp змінює правила перевезення пасажирів і багажу з 16 січня
Фото: facebook/Skyup-airlines

Авіакомпанія SkyUp з 16 січня 2020 року змінює правила обслуговування пасажирів і перевезення багажу. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресцентр компанії.

Зі вказаної дати тарифи Standard і Flex передбачають перевезення пасажиром однієї одиниці багажу вагою до 23 кг і за сумою величин щонайбільше 158 см. Норма багажу для дитини до двох років становить 10 кг і 115 см за сумою параметрів тільки для цих двох тарифів (раніше вона застосовувалася незалежно від тарифу).

Зміни також торкнуться перевезення ручної поклажі. Її вага повинна становити до 7 кг, параметри - 55х40х20 см. Загальна вага додаткових предметів, крім їжі для дітей, не повинна перевищувати 3 кг і параметри 35х20х10 см. Харчування для дитини - вага до 5 кг, параметри 40х30х20 см.

Вага одного нестандартного місця багажу в салоні повітряного судна не повинна перевищувати 75 кг (раніше було 80 кг), а його розміри повинні дозволяти розмістити багаж на окремому пасажирському кріслі і не перевищувати 40х55х115 см.

Максимальна сума параметрів для перевезення спортивного спорядження збільшується до 330 см. При цьому якщо сумарна вага спорядження й одиниці зареєстрованого багажу не перевищує 23 кг, перевезення безкоштовне.

Зміни торкнулися і перевезення дітей без супроводу. Тепер послуга оформляється для дітей від 5 до 14 років під час перевезення по Україні і дітей від 5 до 16 років для міжнародних перевезень (раніше послуга була доступною для дітей від двох років). Вартість супроводу неповнолітнього дитини - 50 євро.

SkyUp також збільшив максимальну можливу вагу для перевезення в пасажирському салоні котів чи собак (з усіма засобами перевезення). Тепер це 8 кг (раніше було 7 кг). При цьому розмір контейнера для перевезення тварин у пасажирському салоні не повинен перевищувати 50х40х20 см (115 см раніше). У багажному відділенні - до 23 кг з кліткою, параметри - до 310 см за сумою трьох величин.

Вартість перевезення тварини в салоні становитиме 40 євро в разі придбання квитка на сайті авіакомпанії і 50 євро в аеропорту. Вартість перевезення в багажному відділенні - 80 євро і 100 відповідно.

SkyUp також повідомив про обмеження можливості змінити дату вильоту в особистому кабінеті. Цією опцією, як і раніше, можна скористатися безкоштовно в рамках тарифу Economy Flex і за 50 євро в рамках Economy Standard не менш ніж за 12 годин до вильоту, однак уже не на всіх рейсах - крім Зальцбурга (Австрія) і Коломбо (Шрі-Ланка).

Нагадаємо, SkyUp навесні 2020 року запустить рейси з Києва до Тирани (Албанія) і Лісабона (Португалія). Польоти з Києва до Тирани стартують з 30 травня 2020 року. Вартість квитка в один бік без багажу - від 2,3 тис. грн.

Польоти з Києва в Лісабон стартують з 29 березня 2020 року. Вартість квитка в один бік без багажу - від 2,8 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram