ГоловнаСуспільствоПодії

Заборона на польоти в Іран і Ірак для українських літаків буде діяти до кінця розслідування

Українські громадяни можуть скористатися авіалініями інших країн.

Заборона на польоти в Іран і Ірак для українських літаків буде діяти до кінця розслідування
Фото: скриншот видео

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що до кінця розслідування аварії українського лайнера в Тегерані, в результаті якого загинули 176 осіб, національним авіалініям України заборонено здійснювати польоти в Іран і Ірак, передає Інтерфакс-Україна.

У той же час міністр пояснив, що ця заборона не означає, що українські громадяни не можуть добратися до Ірану, оскільки вони все ще можуть скористатися послугами інших авіаліній.

"Ми не можемо закрити небо над чужою територією. Ми можемо це зробити тільки над нашою, ми це називаємо забороною нашим авіалініям здійснювати польоти в цю точку. В той же час це навіть не означає, що українські громадяни не можуть дістатися до Ірану. Ми хотіли уникнути цієї помилки. З'являється безліч повідомлень, що Україна не дозволяє ... Ми рекомендуємо зараз не здійснювати польоти. Якщо є необхідність, включаючи сімейну, людина бере і їде. Для цього є інші авіалінії, які літають спокійно в Тегеран", - пояснив Пристайко.

Нагадаємо, Державна авіаційна служба заборонила українським авіакомпаніям польоти в повітряному просторі Ірану і Іраку 9 січня, наступного дня після трагедії. Вона поширюється на всіх експлуатантів лайнерів, зареєстрованих в Україні.

Літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб з 7 країн. Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково. Повну відповідальність за крах авіалайнера взяв Корпус вартових ісламської революції.

Раніше повідомлялося, що Франція почала процедуру міжнародного розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram