ГоловнаСуспільствоПодії

РНБО розглядає версію ураження українського "Боїнга" зенітною ракетою російського ЗРК "Тор"

Данілов назвав основні версії падіння літака.

РНБО розглядає версію ураження українського "Боїнга" зенітною ракетою російського ЗРК "Тор"
Алексей Данилов

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, що до складу комісії з розслідування катастрофи літака МАУ в Тегерані входять фахівці, які беруть участь у міжнародному розслідуванні атаки на малайзійський "Боїнг" у 2014 році.

Про це він розповів у коментарі "Цензор.Нет".

"Сьогодні вночі, згідно з рішенням президента України Володимира Зеленського, державна комісія з розслідування катастрофи "Боїнга" компанії МАУ прибула в Тегеран. У складі групи 45 осіб, це представники 12 міністерств і відомств.

Також зараз відбувається нарада за участю представників компетентних органів Ірану, в тому числі іранського ІСАО - міжнародної організації цивільної авіації. Розглядають різні версії раптового падіння літака, серед основних:

- ураження літака зенітною ракетою ЗРК, у тому числі ЗРК "Тор", оскільки інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі інтернет;

- зіткнення з БПЛА або іншим літальним об'єктом;

- руйнування і вибух двигуна з технічних причин;

- вибух усередині літака в результаті терористичного акту.

Данілов зазначив, що комісія в цей момент узгоджує з іранською владою питання виїзду на місце катастрофи і має намір провести пошуки уламків російської зенітної ракети ЗРК "Тор" згідно з тими даними, які були опубліковані в інтернеті.

"Ми використовуємо всі напрацювання з розслідування атаки на "Боїнг" МН-17, щоб встановити істину у справі про катастрофу українського літака в Тегерані", - підкреслив секретар РНБО.

Також тривають переговори з іранською стороною з приводу участі в розшифровці "чорних скриньок" літака.

Нагадаємо, літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився орієнтовно о 06:00 за тегеранським часом у середу, 8 січня 2020 року, після зльоту з аеропорту. На борту перебували 168 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість загиблих - громадяни Канади й Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram