ГоловнаСуспільствоПодії

Суд дозволив підозрюваній у вбивстві Шеремета Дугарь відбувати домашній арешт у Києві

Апеляційний суд також підтвердив домашній арешт до 8 лютого.

Суд дозволив підозрюваній у вбивстві Шеремета Дугарь відбувати домашній арешт у Києві
Яна Дугарь
Фото: LB.ua

Апеляційний суд Києва підтвердив домашній арешт до 8 лютого бойовому медику Яні Дугарь, яку підозрюють у співучасті в убивстві Павла Шеремета в Києві.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

При цьому суд скасував попереднє рішення, згідно з яким Дугарь мала перебувати під домашнім арештом у Новомосковську, і дозволив відбувати домашній арешт у Києві.

"Суду було відомо, що Яна Дугарь орендує квартиру в Києві. Суд виніс рішення, що вона повинна бути під домашнім арештом чомусь у Новомосковську, але і там у неї немає постійного житла, це орендоване житло - кімната в гуртожитку з жахливими умовами. Суд розташований у Києві, і щоб на нього вчасно прибути, вона повинна жити в Києві", - сказав під час засідання один з адвокатів Дугарь.

На суді виступила і сама Яна Дугарь, коли суддя попросив уточнити, чи можна відлучитися з медичної частини, де вона працювала, без дозволу керівництва.

"Тоді, 20-го, була оголошена демобілізація. Основний тягар лягає на медсестер. Ми іноді взагалі не спали. Ці дні можна згадати по хвилинах. Фізично я ніяк не могла бути в Києві. У період служби в госпіталі ми жили там, цей госпіталь розташований на території військової частини. Піти з частини можна тільки з дозволу командира. Таких дозволів не було, і сама я за власним бажанням частину не покидала, інакше мене відразу почали б шукати", - відповіла Дугарь.

Також вона сказала, що її, можливо, пам'ятають солдати, яким у ті дні робили операції. "Добре пам'ятаю поранення бійців. Один з них ще переживав, що буде знівечене обличчя. Більш ніж упевнена, що якщо його знайти й опитати, він мене згадає", - сказала Дугарь.

Адвокати Дугарь попросили про можливість допитати свідків у цій справі - тих, хто бачив Яну Дугарь у госпіталі на фронті під час виконання обов'язків, однак суд відмовив у цьому клопотанні.

На початку засідання прокурор долучив до справи кілька документів, що стосуються нібито відпустки обвинуваченої під час роботи в госпіталі, медичні документи, а також допит свідків обвинуваченої.

Суддя задовольнив клопотання прокурора про долучення матеріалів до справи.

Нагадаємо, 13 грудня Дугарь обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Riffmaster), захопленого "ультранаціоналістичними ідеями" і культом "величі арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної приналежності".

За версією поліції, вбивство білоруса Шеремета мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей. А до свого задуму він залучив жительку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також кількох невстановлених осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram