ГоловнаСуспільствоПодії

​У Вінниці чоловік "заради розваги" погрожував замінувати відділення поліції

"Мінера" затримали правоохоронці.

​У Вінниці чоловік "заради розваги" погрожував замінувати відділення поліції

У неділю ввечері в Вінниці поліцейські затримали чоловіка, який повідомив про свій намір замінувати відділ поліції.

Про це повідомляється на сайті правоохоронців.

"Близько 18:40 надійшло повідомлення від невідомого чоловіка про те, що він має намір замінувати приміщення Вінницького відділу поліції. Вибухотехніки і кінологи обстежили приміщення відділу поліції і прилеглу територію. Небезпечних предметів вони не виявили", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили особу чоловіка, який телефонував, - ним виявився 45-річний місцевий житель.

Чоловік розповів, що він повідомив про замінування "заради розваги".

Зловмисника затримали в процесуальному порядку і помістили в ізолятор тимчасового утримання. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК. Тепер "мінеру" загрожує до шести років в'язниці.

Нагадаємо, Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років позбавлення волі, якщо злочин скоєно вперше, і до восьми років, якщо вдруге.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ змінить порядок реагування на повідомлення про мінування через безліч помилкових викликів.

У грудні минулого року Кабмін ініціював посилення відповідальності для людей, які роблять помилкові заяви про мінування суспільно важливих об'єктів. Повідомлялося, що покарання для псевдомінерів передбачатиме обов'язкову конфіскацію майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram