ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР відкрило справу про вбивство 26-річного хлопця в Каховці

За версією Бюро, в загиблого стріляв колишній співробітник міліції.

ДБР відкрило справу про вбивство 26-річного хлопця в Каховці
Владимир Чебукин
Фото: https://tk.media/

Державне бюро розслідувань відкрило справу стосовно співробітника одного з відділів Нацполіції в Херсонській області, який може бути причетний до вбивства 26-річного Володимира Чебукіна в Каховці. Про це йдеться на сайті відомства.

"Інцидент стався близько 6 ранку 1 січня. В результаті конфлікту один з його учасників (колишній співробітник міліції) зробив кілька пострілів у свого опонента. Від отриманих поранень потерпілий через два дні помер у лікарні", - йдеться в повідомленні.

За інформацією місцевих жителів, до завдання тілесних ушкоджень та вбивства може бути причетний співробітник поліції, який святкував Новий рік в одній компанії з підозрюваним у вбивстві.

Досудове розслідування розпочато за ч. 2 ст. 365 (Перевищення повноважень) Кримінального кодексу України.

Слідчими ДБР проводиться комплекс заходів щодо встановлення об'єктивних обставин події. В тому числі, буде дана правова оцінка видачі підозрюваному у вбивстві дозволу на використання зброї.

Нагадаємо, 4 січня в Каховці почалися масові акції протесту, після того, як з'явилася інформація про спроби з боку поліції приховати деякі деталі, які допомогли б розслідувати вбивство місцевого жителя.

Повідомлялося, що 26-річний Володимир Чебукін отримав вогнепальні поранення 1 січня у час святкування Нового року від цивільного чоловіка колишньої дружини під час сварки через те, хто буде виховувати дитину жінки. Нападника затримали, а подію кваліфікували як замах на вбивство.

3 січня Чебукін помер в лікарні. У той же день Каховський міськрайонний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді 60 днів утримання під вартою без права внесення застави, а поліція перекваліфікувала справу в "умисне вбивство".

Родичі загиблого вважають, що нападників було кілька, оскільки, за словами лікарів, на тілі загиблого були сліди від трьох видів зброї. Згодом з'ясувалося, що на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з співробітником районного відділу поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram