ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова Держприкордонслужби прокоментував в'їзд співака Dr. Alban в Україну

Дейнеко запевнив, що президент України не може впливати на питання прикордонного контролю.

Голова Держприкордонслужби прокоментував в'їзд співака Dr. Alban в Україну
Сергей Дейнеко
Фото: Lb.ua

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко заявив, що президент України Володимир Зеленський не міг вплинути на рішення прикордонної служби щодо пропуску співака Dr.Alban на територію країни. Про це він написав на своїй сторінці в фейсбук в неділю, 5 січня.

"Державний кордон він [Dr.Alban] перетинав згідно з чинним законодавством, яким керуються прикордонники під час оформлення іноземців", - написав Дейнеко.

При цьому він підкреслив, що питання прикордонного контролю належить виключно до компетенції Державної прикордонної служби України та на рішення охоронців кордону з пропуску або не пропуску осіб не впливає ніхто, в тому числі і президент України.

Дейнеко додав, що відмовити іноземцям в перетині кордону можуть через доручення від правоохоронних органів, проте в разі його відсутності і наявності необхідних документів вони можуть бути пропущені на територію України.

Нагадаємо, в неділю розгорівся скандал навколо візиту Dr. Alban в Україну. Шведський співак, якому було заборонено в'їзд після концерту в анексованому Криму, виступив на шоу "Вечірній квартал" у Києві. Співак заявив, що це стало можливим після "втручання президента" Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram