ГоловнаСуспільствоЖиття

У Раді готують закон про трансферний декрет, який можна буде ділити між членами сім'ї

"Для чого це потрібно? Щоб жінка не випадала з професії на три роки".

У Раді готують закон про трансферний декрет, який можна буде ділити між членами сім'ї
Фото: Макс Требухов

У Верховній Раді готують законопроєкт, який дозволить ділити відпустку для догляду за дитиною між членами сім'ї.

Про це розповіла голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третякова (фракція "Слуга народу") в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Готуємо ми також у комітеті і свою позицію для відпусток. Там теж є два блоки: декретну відпустку ми хочемо зробити трансферною, щоб мама, тато і найближчі бабусі, дідусі отримували спільне право нею розпоряджатися і, відповідно, замінювати одне одного", - розповіли Третьякова.

Вона пояснила необхідність такої реформи потребою в збереженні матір'ю професійних навичок.

"Для чого це потрібно? Щоб жінка не випадала з професії на три роки і мала можливість побути вдома півроку, потім вийти попрацювати і знову піти в декретну відпустку. Цей регламент для того, щоб мама не втрачала професійних навичок і не випадала з трудового процесу", - зазначила депутат.

Голова комітету з питань соціальної політики переконана, що нововведення, яке отримало назву "трансферна декретна відпустка", можна використати і для того, щоб уся сім'я могла побути з новонародженим у ранній період його життя.

"Три роки - це дуже великий термін, тому дати можливість сім'ї заміняти того, хто доглядає за дитиною, або дати можливість родині побути разом, коли народилася нова людина - це те, чого хочеться досягти трансферною декретною відпусткою", - додала Третьякова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram