ГоловнаСуспільствоЖиття

У штабі ООС відмовили журналістам в акредитації на обмін полоненими

Участь преси у процесі не передбачено.

У штабі ООС відмовили журналістам в акредитації на обмін полоненими
Архивное фото
Фото: Макс Левин

У пресцентрі Операції об'єднаних сил відмовили журналістам в акредитації на обмін полоненими, який повинен відбутися 29 грудня на КПВВ "Майорськ". Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Спікер штабу Віталій Саранцев повідомив, що "фото- і відеоматеріали надасть апарат президента", оскільки штаб ООС не є організатором.

"Робота преси на цьому заході не передбачена. На жаль. Не будемо ні ми працювати, ні ви. Це не наше рішення. Ми цей захід тільки забезпечуємо - даємо технічну допомогу, медичну, охорону. Рішення приймають не в штабі ООС", - розповів спікер штабу.

"Офіс президента пообіцяв надати всі стріми, які вони там по можливості зроблять, і відео. Максимально швидко вони все передадуть і нам, і вам", - додав Саранцев.

Сьогодні Зеленський підтвердив, що обмін полоненими між Україною і ОРДЛО відбудеться 29 грудня. Однак верифікація списків ще не завершена. Бойовики заявили, що українська сторона передасть 87 осіб, а Києву видадуть 55 людей.

Раніше стало відомо, що генпрокурор Руслан Рябошапка вимагав звільнити низку обвинувачених, в тому числі у справі про розстріл Небесної сотні і теракту біля харківського Палацу спорту.

Нагадаємо, в Одесі суд відпустив для обміну 11 підозрюваних в тероризмі. Російським бойовикам передадуть також фігуранта "справи 2 травня" Сергія Долженкова. Також повідомлялося, що на обмін підуть бойовики, що захопили Маріупольське ГУВС 9 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram