ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд залишив під вартою підозрювану у справі Шеремета Кузьменко (додано відео)

Суд дозволив допитати чоловіка Кузьменко, а також головлікаря Центру дитячої кардіології, в якому вона працює.

Фото: Макс Требухов

Апеляційний суд Києва залишив чинним арешт підозрюваної в убивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко без права внесення застави.

Про це повідомляють "Українські новини".

Фото: Макс Требухов

Тож суд повністю задовольнив клопотання прокуратури. Захист же просив скасувати запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави.

Також суд задовольнив клопотання адвоката Кузьменко Владислава Добоша і дозволив допитати як свідків її чоловіка Дмитра і головного лікаря Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Володимира Жовніра.

Суддя задовольнив клопотання захисту і прийняв рішення переглянути відео з дня вбивства Шеремета, яке використовували для експертизи ходи підозрюваної, а також відео з участю Кузьменко, зняте в лікарні, де вона працює.

Після перегляду адвокат Кузьменко заявив, що на відео зображені різні жінки.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Прокуратура просила суд додати до матеріалів справи документи про те, що напередодні обшуків з квартири Антоненка нібито була таємно винесена міна МОН-50. Суд це клопотання задовольнив. Крім того, були додані протоколи допитів і розмов підозрюваних.

За Кузьменко хотіли поручитися 56 осіб, у тому числі чинні та колишні депутати Ради, а також лікарі, військові та волонтери. Зокрема, таку готовність висловили депутати Яна Зінкевич, Михайло Бондар, Микола Величкович (усі - фракція "Європейська Солідарність"), колишні депутати Олег Мусій (позафракційний), Наталія Веселова (фракція "Об'єднання "Самопоміч"), Оксана Корчинська (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), депутат Київської міської ради Володимир Назаренко, головний лікар дитячого кардіоцентру Жовнір.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, 13 грудня Печерський районний суд Києва заарештував Кузьменко без права внесення застави до 8 лютого. За версією слідства, вона заклала бомбу під машину Шеремета влітку 2016 року і активувала її.

23 грудня Апеляційний суд залишив під вартою іншого підозрюваного у вбивстві Шеремета - Андрія Антоненка.

Сьогодні, 24 грудня, суд почав розглядати апеляцію на запобіжний захід Кузьменко.

Організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Riffmaster), захопленого "ультранаціоналістичними ідеями", який культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної приналежності". За версією поліції, вбивство білоруса мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей.

До свого задуму Антоненко нібито залучив жительку Києва, волонтера Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також інших невстановлених осіб. Однак, за версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподіляв між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час убивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram