ГоловнаСуспільствоЖиття

"Я не вірю!": На Майдані в Києві відбувається музичний марафон на підтримку Антоненка, Кузьменко й Дугарь

Колеги Риффмайстра вважають, що справу шито білими нитками.

Музичний марафон "Білими нитками" відбувається на Майдані Незалежності в Києві. Понад 20 груп і виконавців, а також волонтери та ветерани бойових дій на Донбасі виступають на підтримку підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов

Організатори та учасники акції під гаслом "Я не вірю! Хто наступний?" вважають, що Андрій Антоненко (Riffmaster), Юлія Кузьменко та Яна Дугарь несправедливо утримуються за гратами. Вони переконані, що наявні докази провини підозрюваних не витримують жодної критики, повідомляє корреспондент LB.ua.

Музичний марафон стартував опівдні і триватиме до 22:00. 

Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов

Організатори вбачають у цій справі політичне забарвлення та переслідування й тиск на активний прошарок суспільства. Водночас, вони наголошують, що захід не є політичною подією: учасників просили не приносити на акцію політичну символіку. 

Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

У марафоні заявлено 24 виконавці та спікери. Серед них - "Мотор'ролла", "Фіолет", "Мандри" Сергій Танчинець ("Без обмежень"), Karna, Vlasna, "Нумер 482", TaRuta, "Пирятин", Pushkin Klezmer Band&Toporkestra, Pidkaura, Іван Леньо і Володимир Шерстюк (Kozak System), "Брати Станіслава", Соня Сотник, Сергій Кузін, Анатолій Вексклярський, Олександр Піпа (екс-басист "Воплів Відоплясова", учасник @Traktor).

Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов

Попри дощову погоду, сотні людей приєдналися до акції. До вечора їх число значно зросло.

Раніше повідомлялося про схожі акції в Харкові та Дніпрі.

Андрій Антоненко, якого прокурори вважають головним підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета, - український музикант і ветеран АТО. Пісню Антоненка та групи Riffmaster "Тихо прийшов, тихо Пішов" вважають негласним гімном Сил Спеціальних операцій ЗСУ.

Андрій Антоненко народився 1971 року в Києві. Закінчив музичну школу по класу цимбал та Культурно-освітнє училище за спеціальністю "диригент самодіяльного хору", викладач гри на гітарі.

У 1989-му заснував треш-метал групу "Лепрозорій". З кінця 1990 до 1996 року грав у треш-метал групі ADEM, в 1996 році заснував рок-групу DAZ Machine, яка існувала до 2003 року.

З 2003 року Андрій Антоненко створив групу Riffmaster і став її солістом.

У 2004 році Riffmaster разом із Сашком Положинським записали пісню "Земля" про події, які відбуваються на території України.

Уперше в зону АТО потрапив 2015 року, коли поїхав до українських військових виступати разом із Сашком Положинським. У 2017 році він підписав контракт із ВСУ, став сержантом. Періодично виступав з концертами.

Підтримував бойкот українськими артистами виступів у країні-агресора, а також заборону залізничного сполучення між Україною і РФ.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram