ГоловнаСуспільствоЖиття

На західному кордоні України утворилися кілометрові черги

Люди понад добу не можуть в'їхати на українську територію.

Фото: http://www.mukachevo.net/

На пунктах пропуску на західному кордоні України утворилися кілометрові черги. Люди не можуть в'їхати на українську територію по кілька діб.

ТСН повідомляє про черги в пункті пропуску "Смільниця-Кросценко" та "Шегині-Медика" вранці 22 грудня.

"Черга на кордоні в пункті пропуску Смільниця стоїть уже протягом п'яти годин, а деякі чекають свою можливість потрапити в Польщу вже 40 годин", - йдеться в повідомленні.

За інформацією журналістів, в пункті пропуску Шегині автомобільний затор розтягся на десятки кілометрів. Очевидці розповіли, що деякі автомобілі чекають вже три доби.

Видання Мукачево.net інформує про кілометрові черги на пунктах пропуску "Ужгород - Вишнє Німецьке", "Тиса" та "Вилок-Тісабеч" на в'їзд в Закарпаття.

У прикордонній службі повідомили, що з понеділка очікують збільшення ажіотажу в зв'язку з наближенням різдвяно-новорічних свят.

Глава Державної митної служби України Максим Нефьодов повідомив, що найбільша кількість автомобілів минулої ночі зібралося на Краковці - 1460 легкових, 229 вантажівок і 103 автобуси.

"Вибачте за наявний стан речей, з нового року за затвердженим планом починаємо реконструкцію і добудову 12 пунктів пропуску на кордоні. Поки намагаємося зробити все, що можемо, з існуючою пропускною спроможністю, перекинути максимум людей з виїзду на в'їзд", - написав Нефьодов у фейсбук.

Щоб домовитися про прискорення роботи, Нефьодов пообіцяв особисто поїхати на західний кордон в понеділок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram