ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР підозрює головного держінспектора харківської митниці у зловживанні службовим становищем

Митник вніс у базу даних недостовірні відомості про класифікацію обладнання.

ДБР підозрює головного держінспектора харківської митниці у зловживанні службовим становищем
Фото: ГБР

ДБР повідомило головному державному інспектору харківської митниці Державної фіскальної служби про підозру у зловживанні службовим становищем. Про це повідомляє пресцентр ДБР. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що митник, діючи в інтересах юридичної особи-імпортера, вніс в офіційну базу даних недостовірні відомості про класифікацію обладнання для обробки деревини.

Відзначено, що завдяки діям інспектора власник товару розмитнив його за пільговою ставкою ввізного мита. В результаті дій митника державний бюджет недоотримав податків на суму понад 500 тис. гривень.

Попередня кваліфікація - ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, використання посадовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам) КК.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років.

Нагадаємо, Держбюро розслідувань проводить досудове розслідування щодо недбалості чиновників Міністерства оборони під час поставок в армію БТРів у 2016-2019 роках. Чиновники не виконали два контракти поставок. Цю справу порушили 9 вересня за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram